Opførsel af de gule murstensejendomme på Frederiksdalsvej 8, 10 og 12 er påbegyndt i 1938. Oprindeligt bestod foreningen af udlejningsejendomme, men er senere hen blevet etableret som 

Ejerforeningen ved Skovgærdet og løbende er lejemålene solgt fra til ejerboliger. Foreningen består af 3 bygninger med i alt 126 lejligheder, 20 garager og 21 separate ekstra store kælderrum.

Mellem de tre bygninger, er der grønne arealer med bordebænke sæt og lige i baghaven ligger Geels Skov, som har et samlet areal på ca. 2 km². Dertil er foreningen placeret tæt på både indkøbsmuligheder og offentlig transport.

I 1952 blev der opført garager på ejendommen, disse er beliggende mellem Kongevejen (Circle K) og Frederiksdalsvej nr. 8. Bagved garagerne befinder der sig et lille grønt område, med opsatte plantekasser, hvor foreningens medlemmer kan have deres egen lille nyttehave, såfremt der er en ledig kasse.

Den daglige drift og vedligeholdelse varetages af Ejendomsservicefirmaet Fejekosten A/S og administration varetages af Boligadministratorerne A/S.